Print

Curry met kipgehaktballetjes en zoete aardappel

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4-6 personen

curry met kipgehaktballetjes en zoete aardappel

Wat heb je nodig

Voor de balletjes 

Voor de curry

Voor erbij:

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden
  2. Zet een braadpan op laag vuur en laat warm worden
  3. Meng een 1/2 el olie door de blokjes zoete aardappel en verdeel over een bakplaat (leg er bakpapier onder)
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappelen ongeveer 25 minuten of tot ze bruin zijn. Roer ze halverwege even om. Haal ze uit de oven en zet ze apart
  5. Doe het kippendijenvlees in de keukenmachine, samen met de overige ingrediënten en gebruik de puls knop om het fijn te hakken. Niet te lang hakken. Als je kant en klaar kipgehakt heb, meng je met de hand de overige ingrediënten erdoor ( hak de steeltjes van de koriander heel fijn)
  6. Vorm van het gehakt kleine balletjes
  7. Zet het vuur halfhoog, giet 2 el olie in de pan en braad de balletjes rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan
  8. In de olie die achterblijft in de pan, bak je de uien glazig (5 minuten), voeg dan de gember en knoflook toe en bak deze ook even aan. 
  9. Voeg de curry, koriander, kurkuma, komijn en kaneel toe, roer een paar keer om en voeg de tomatenpuree toe Bak dit even aan.
  10. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje, limoenrasp en sap en het water toe. Roer goed door, breng aan de kook. Als het te dik is, voeg je nog iets water toe.
  11. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 10-15 minuten sudderen. 
  12. Kook intussen je (zilvervlies) rijst en groenten gaar
  13. Voeg als laatste de blokjes zoete aardappel toe aan de curry
  14. Serveer de curry met zilvervliesrijst of naanbrood en lekkere verse groenten. Lepel wat yoghurt en mango chutney over de curry en strooi er verse koriander over.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/curry-met-kipgehaktballetjes/