1 klein pakje diepvriesspinazie (niet de versie á la créme )
1 ui, fijn gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 el olie
1/4 pakje blauwe kaas (ik gebruik Danablu, in zo'n plastic driehoek uit de koeling van de supermarkt)
700 ml kippenbouillon van één blokje. De kaas is ook al zout.
Zo maak je het
Zet een (soep) pan op het vuur en fruit de ui en de knoflook in een klein beetje olie.
Voeg de geraspte courgettes, het blokje spinazie en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert. De spinazie is dan wel ontdooid en de courgettes gaar.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Breng de gepureerde soep weer aan de kook, zet het vuur laag.
Roer de blauwe kaas door de soep en laat deze smelten. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
Notities
Als de soep nog iets te dik is, voeg je wat extra bouillon of water toe
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/courgette-spinaziesoep-met-blauwe-kaas/