metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
BasisbereidingenZoet

Cake

by Metz 23 maart 2017
written by Metz 23 maart 2017
cake in plakken op schaal

Een goede cake is zo makkelijk nog niet. Mijn zoektocht is al erg lang en nog lang niet afgerond.  Veel cakes zijn lekker, heerlijk zelfs maar het kan iedere keer nóg lekkerder. De ultieme cake voor mij is redelijk compact, klef en smeuïg, met een lichte vanillesmaak. Al is een cake met wat geraspte citroen erin ook niet te versmaden. Nu ben ik niet echt een bak-wonder, dat is precisiewerk en ik ben toch meer van een beetje van dit en een beetje van dat, wat koken is.  Bij bakken moet je tot op de gram het recept volgen anders kan het eindresultaat zomaar eens anders uitpakken dan je verwacht.

Maar ja, eigenwijs ben ik dan toch,  ik wil dan toch nog iets toevoegen of anders maken. Soms pakt dat goed uit. Bij deze cake dus.
Dit is een klassieke vier-vierde cake. Een basiscake met dezelfde hoeveelheid bloem/eieren/suiker/boter, van alles één-vierde dus.  Maar ik heb wat meer vocht gebruikt en een klein beetje custardpoeder. Dat had ik ergens gelezen en dat leek mij lekker.  De cake wordt ook op een lagere temperatuur gebakken dan een klassieke cake en langer.

Deze cake komt aardig in de richting van mijn ultieme cake, hij is heerlijk. Hij mag nog ietsje kleffer.  Mocht je nog een tip hebben hiervoor, laat je het mij dan weten?

 

Print

Cake

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 1 uur, 30

Totaal 1 uur, 45

Aantal 1 cake

cake in plakken op schaal

Wat heb je nodig

Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  • 200 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1/8 tl zout
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 10 gram custardpoeder
  • 50 ml melk
  • 1 tl vanille essence

Zo maak je het

  1. Vet een cakevorm in en warm de oven voor op 140 graden. Je kunt eventueel nog een lange reep bakpapier over de bodem en voor en achterkant van de bakvorm leggen, dan trek je straks de cake er makkelijker uit.
  2. Mix de boter , de suiker en het zout tot het mengsel wit en romig is.
  3. Klop de eieren los met de melk en de vanille essence. Voeg 1/4 deel het mengsel toe en blijf mixen tot dit volledig is opgenomen en voeg dan weer 1/4 deel toe, net zolang tot het op is.
  4. Spatel de bloem met het custardpoeder in 1x door het beslag en roer niet te lang, dan blijft het beslag luchtig. Zodra de bloem is opgenomen is het beslag klaar en schep je het in de vorm.

Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak in 80-90 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar anders bak je hem nog ietsje langer.

 

 

bloembotereisuikervanille
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Scones met verse aardbeienjam en vanille yoghurt-mascarpone room

15 juni 2018

Tarte tatin met peer

15 december 2017

Zelf hangop maken

3 november 2017

Soort van appel-bramen crumble

12 oktober 2017

Gezonde pannenkoekjes met courgette

8 september 2017

Doe het zelf cruesli

26 juli 2017

Pesto

16 juli 2017

Cheesecake

14 juli 2017

Vrije vorm appeltaart met amandelspijs

10 mei 2017

Wentelteefjes

22 april 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact