Print

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4 personen

Caesar salad op een bord

Wat heb je nodig

Voor de croutons

Voor de dressing:

Voor de salade:

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakblik
  2. Snij het brood in blokjes, meng de olie erdoor en verdeel over de bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat de oven in en bak ongeveer 10 minuten, licht-goudbruin en bros. Niet te lang bakken, anders worden ze keihard.
  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de hoge mengkom van de staafmixer. Zet de mixer erin en terwijl hij draait, trek je de mixer langzaam omhoog. Klaar is je dressing.
  5. Proef de dressing, voeg evt. nog wat citroensap, zout of peper toe. Eventueel een klein beetje water om te verdunnen.
  6. Verdeel de sla over 4 borden of een saladekom
  7. Schenk een klein beetje dressing over de sla en meng.
  8. Vervolgens verdeel je de kip, croutons en ei over de salade en en schaaf je een beetje (of veel) geschaafde Parmezaanse kaas erover.
  9. Maal er nog wat zwarte peper over en geef de rest van de dressing erbij.

Notities

  • Voor een makkelijke dressing roer je 2 el lekkere mayonaise en 1el yoghurt door elkaar en voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing (behalve de eierdooiers en de olie) door elkaar. Verdun eventueel met een klein beetje water
  • Voor een nóg makkelijker dressing : gebruik een kant en klare dressing
  • Je kunt ook kant en klare croutons gebruiken
  • Spek/bacon of gamba's zijn ook heerlijk door deze salade

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/caesar-salad/