Stukje oud brood, stokbrood of bolletjes, ongeveer 150 gram. In blokjes gesneden.
3 el olijfolie
Voor de dressing:
2 eierdooiers
2 teentjes knoflook, uit de pers
1 tl Dijonmosterd
1 tl Worcestershire saus
1 el citroensap
125 ml olie (olijfolie of neutrale olie)
100 ml yoghurt ( ik gebruikte volle yoghurt)
6 ansjovis filets
2 el fijn geraspte Parmezaanse kaas
1/2 tl vers gemalen peper
staafmixer en hoge smalle beker
Voor de salade:
2 krokante kipschnitzels, gebakken en afgekoeld. Of 2 kipfilets, gebakken en afgekoeld. (Lauwwarm het lekkerst). In reepjes gesneden
4 kleine kropjes Cos sla of 2 grote, gewassen, gedroogd en in stukken gescheurd
4 eieren, nét niet hard gekookt. Gepeld en doormidden gesneden
Parmezaanse kaas, geschaafd.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakblik
Snij het brood in blokjes, meng de olie erdoor en verdeel over de bakplaat.
Schuif de bakplaat de oven in en bak ongeveer 10 minuten, licht-goudbruin en bros. Niet te lang bakken, anders worden ze keihard.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in de hoge mengkom van de staafmixer. Zet de mixer erin en terwijl hij draait, trek je de mixer langzaam omhoog. Klaar is je dressing.
Proef de dressing, voeg evt. nog wat citroensap, zout of peper toe. Eventueel een klein beetje water om te verdunnen.
Verdeel de sla over 4 borden of een saladekom
Schenk een klein beetje dressing over de sla en meng.
Vervolgens verdeel je de kip, croutons en ei over de salade en en schaaf je een beetje (of veel) geschaafde Parmezaanse kaas erover.
Maal er nog wat zwarte peper over en geef de rest van de dressing erbij.
Notities
Voor een makkelijke dressing roer je 2 el lekkere mayonaise en 1el yoghurt door elkaar en voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing (behalve de eierdooiers en de olie) door elkaar. Verdun eventueel met een klein beetje water
Voor een nóg makkelijker dressing : gebruik een kant en klare dressing
Je kunt ook kant en klare croutons gebruiken
Spek/bacon of gamba's zijn ook heerlijk door deze salade
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/caesar-salad/