350 gram kipfilet, kipfilet haasjes (of pocheer een kippenpoot)
1/2 kipbouillonblokje
1 el neutrale olie (ik gebruik arachideolie)
1 ui, heel fijn gesneden
1 1/2 el milde currypoeder
1 flinke eetlepel mango chutney
1 verse mango in stukjes gesneden
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
1/4 tl zout of meer naar smaak
Gemengde sla of waterkers
lente ui in ringetjes en fijngesneden koriander voor garnering (naar wens)
Warme shoarma broodjes of broodjes
Zo maak je het
leg de kipfilet in een pan met een laagje water met een half kipbouillonblokje en breng tot aan de kook.
Pocheer de kip (afhankelijk van de dikte) in ongeveer 10 minuten gaar. Haasjes hebben ongeveer 7 minuten nodig. Je kunt voor de zekerheid de kip even doormidden snijden dan zie je of hij gaar is. Kook niet te lang, dan wordt de kip onnodig droog
Haal de kip uit het water, snijd in stukjes en laat het afkoelen.
Zet een koekenpan op laag vuur, voeg de olie toe en fruit de ui zachtjes 5-10 minuten aan. De ui moet zacht zijn maar niet bruin kleuren
Bak de currypoeder 1 minuut mee en zet het vuur uit.
Neem een schaal en meng de yoghurt, mayonaise, mangochutney en het curry-ui mengsel door elkaar
Schep de mango en de (afgekoelde) kip erdoor
Proef en voeg zout naar smaak toe
Zet de kip ( minimaal 1 uur) in de koelkast zodat de smaken goed door kunnen trekken.
Serveer de salade met de broodjes en de sla
Notities
Serveer de coronation chicken in warme shoarmabroodjes met wat sla. Gebruik voor een borrelhap, mini-shoarma broodjes
de salade kun je van te voren klaarmaken ( 2 dagen)
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/coronation-chicken/