Print

Coronation chicken

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 4 porties

kip kerrie salade met mango

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. leg de kipfilet in een pan met een laagje water met een half kipbouillonblokje  en breng tot aan de kook.
  2. Pocheer de kip (afhankelijk van de dikte) in ongeveer 10 minuten gaar. Haasjes hebben ongeveer 7 minuten nodig. Je kunt voor de zekerheid de kip even doormidden snijden dan zie je of hij gaar is. Kook niet te lang, dan wordt de kip onnodig droog
  3. Haal de kip uit het water, snijd in stukjes en laat het afkoelen.
  4. Zet een koekenpan op laag vuur, voeg de olie toe en fruit de ui zachtjes 5-10 minuten aan. De ui moet zacht zijn maar niet bruin kleuren
  5. Bak de currypoeder 1 minuut mee en zet het vuur uit.
  6. Neem een schaal en meng de yoghurt, mayonaise, mangochutney en het curry-ui mengsel door elkaar
  7. Schep de mango en de (afgekoelde) kip erdoor
  8. Proef en voeg zout naar smaak toe
  9. Zet de kip ( minimaal 1 uur) in de koelkast zodat de smaken goed door kunnen trekken.
  10. Serveer de salade met de broodjes en de sla

Notities

  • Serveer de coronation chicken in warme shoarmabroodjes met wat sla. Gebruik voor een borrelhap, mini-shoarma broodjes
  • de salade kun je van te voren klaarmaken ( 2 dagen)

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/coronation-chicken/